پس از ورود چندین مدل خودرو وارداتی از جمله 4 خودرو ب ام و مدل 2024، مینی کانتریمن، چندین مدل خودروهای تویوتا از جمله RAV4، کمری و هایلندر، فیات 500 e و… به سامانه یکپارچه ویژه طرح خودرو وارداتی جانبازان، حالا این خودروها بدون اطلاعرسانی از سامانه حذف شد.
بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۲ و آییننامه اجرایی آن، جانبازان ۷۰ درصد ویژه و بالاتر میتوانند تا سقف ۳۵ هزار یورو، جانبازان ۷۰ درصد غیرویژه تا ۳۰ هزار یورو و جانبازان ۵۰ تا ۶۹ درصد تا سقف ۲۵ هزار یورو، نسبت به خرید خودروهای وارداتی اقدام کنند.
اما این موضوع با جنجالهایی در خصوص رانت پاشی همراه شد و هم اکنون نیز این خودروها از سامانه فعلا حذف شده است. بنا به اخبار غیررسمی دلیل حذف شدن این خودرو در واقع عدم توافق با بنیاد جانبازان بر سرموضوع سود تخصیص داده شده جهت استفاده از سهمیه جانبازان است. گفته میشود که بنیاد جانبازان برای واردات هر خودرو سود چند میلیاردی غیرمتعارف برای هر سهم طلب نموده و این موضوع به محل مناقشه تبدیل شده است.
بنظر میرسد موضوع واردات خودرو از حالت پروژه بهبود وضعیت بازار خودرو خارج شده و به یک محل برای سهم خواهی نهادها تبدیل شده است. متاسفانه این موضوع باعث دامن زدن به ناآرامیها و تلاطمهای بازار خودرو شده و نتیجه این کار به افزایش قیمت تمام شده خودرو و تاثیر روانی مخرب بر آحاد جامعه خواهد داشت.
با سیاستهای مخرب و عامدانه دولت، فرایند واردات خودرو در حال رفتن به بیراهه است و به جایی آرام کردن و تامین بازار خودرو، مستقیما به سمت و سوی درآمدزایی دولتی رفته است و دولت قصد دارد تمام ناتوانیها و کسریهای موجود را از محل جیب مردم تامین کند و با گرفتن پورسانتها و ایجاد تعرفههای سنگین به نفع خود و سازمانهایی از جمله بنیاد جانبازان، چرخ ناتوان دولت را بچرخاند.
بهتر بود دولت برای درآمدزایی زمین قمار بهتری را انتخاب میکرد تا آشفته بازار ملتهب خودرو، اما بنظر میسد انتخاب دولت ماهیگیری از آب گل آلود خودرو در اوضاع قمر در عقرب فعلی است که به بیشتر شدن این گل آلودی کمک میکند.
منیع
www.khodrobank.com